Vakavan ratsastajan treenaus lomat

januari 20, 2019 Av av Robert

Ratsastuslomat usein yhdistetään ihanien maisemien läpi laukkaamiseen, pitkiin maastoreissuihin, ja maisemien ihailemiseen. Tämä ei kuitenkaan ole se ainut oikea tapa viettää mukavaa lomaviikkoa hevosen selässä, ja kunnianhimoisemmat ratsastajat voivat suunnata kohteisiin ympäri maailman parantamaan taitojaan koulu-, este-, tai maastoesteratsastuksen parissa.

Ennen reissuun lähtöä kannattaa tehdä reality check omista taidoistaan. Tämä ei estä lomalle osallistumista, mutta oikein arvioidut taidot rekisteröinti lomakkeessa auttavat loma paikkaa valitsemaan ratsastajalle oikeanlaisen hevosen, ja opettajaa räätälöimään harjoitukset hänelle sopiviksi. Loma kannattaa varata luotettavan hevosmatka järjestäjän kautta, kuten useimmat kokeneet ratsastajat tietävät, alalle mahtuu paljon yrittäjiä, joiden luulot omista taidoistaan ovat huomattavasti korkeammat kuin todellisuus.

ABTA vakuutetut matkanjärjestäjät suojelevat matkan ostajan myös odottamattomia sattumuksia, kuten tallin konkursseja ja luonnon katastrofeja, vastaan. Mieti myös mitä haluat lomaltasi. Jos se on pääosin kouluratsastusta, mutta mielellään myös hyppäisit muutaman kerran, pidä huolta että talli tietää tämän, ja että he pystyvät järjestämään sen helposti.

Korkean luokan kouluratsastusta Euroopassaa

Kouluratsastuskursseja tarjortaan ympäri Euroopan, mutta tunnetuimmat näistä paikoista löytyvät varmasti Portugalin ja Espanjan suunnalta. Välimerenmaiden tallit erikoistuvat usein high school koulutetuilla PRE (Pure Rasa Espanola), Lusitano, ja Andalusialaisilla hevosilla ratsastamiseen. Näiden hevosten liikkeet ovat kouluratsastuksen ystäville varmasti kokemisen arvoisia, ja ratsastajat pääsevät kokeilemaan niin väistöliikkeitä, kuin koottuja askellajejakin.

Ratsastajan  kannattaa pitää mielessä että useilla portugalilaisilla ratsastuksen opettajilla on armeija tausta, joten heidämn tulee pystyä vastaanottamaan jämäkästi annettua rakentavaa kritiikkiä. Erikoistuneesta koulutuksesta johtuen näiden hevosten nappulat myös sijaitsevat hieman eri paikoissa kuin kotimaan ratsastuskoulu pollejen, joten vaikka matkailija varmasti oppii uskomattoman paljon reissullaan, suoraan omaan ratsastukseen näitä oppeja ei ole aina helppo soveltaa. Portugalin lomia kaipaavien kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä matkailun järjestäjään, sillä valikoima on laaja, ja paikkojen taso ja tyyli vaihtelee huomattavasti. Osassa paikoista ratsastajat pääsevät myös venyttelemään jalkojaan maastolenkillä, tai harjoittelemaan estehyppy taitojaan.

Estehypyn huumaa

Estehyppy paikkoja löytyy useita ympäri Eurooppaa, useimmat näistä tarjoavat mahdollisuuden myös kouluratsastukseen ja maastolenkkien tekemiseen. Englannissa Wellingtonin ratsastuskoulu järjestää lomia, joilla ratsastajat voivat yhdistää useita eri lajeja huippuluokan opetuksen parissa. Ratsastajat voivat myös tiedustella Brittiläisiin ratsastajan opettajan tutkintoihin valmistumisesta, sillä Wellington on hyväksytty koulutuskeskus. Irlannissa AnnaHarvey yhdistää esteratsastuksen maastoesteratsastukseen ja maastolenkkeihin. Lomailijat voivat majoittua tallien vieressä sijaitsevassa B&B:ssä, ja tunteja voi varata lähes niin paljon kuin ratsastaja haluaa pientä lisämaksua vastaan. Ohjelmaa ei tarvitse myöskään lyödä lukkoon ennen loman alkua, vaan sitä voi muokata sen mukaan miten ratsastus kehittyy ajan myötä.

Esteiden yhli hyppäämiseen erikoistuvia talleja löytyy myös Italiasta, Portugalista, ja Ranskasta, matkanjärjestäjä osaavat auttaa parhaiden minkä paikan tasovaatimukset ja  opetustyylit sopivat lomailijalle parhaiten.

Irlannin ihanat maastoeste paikat

Maastoesteratsastuksen tehokurssia kaipaavien kannattaa suunnata Irlannin vihreälle saarelle, sillä maan laakeat vihreät niityt, hevoskulttuuri, ja rohkea ratsastustyyli tarjoavat parhaat olosuhteet lajin harjoittelemiseen.

Paikkojen välillä on eroja niin opetus tyylissä, kuin tarjolla olevissa hevosissakin. Flowerhill talli Galwayn kunnassa tarjoaa ratsastajille metsästys tyylistä hupia vahvoilla ja hyvinkoulutetuilla hevosilla, kun taas Crossogue talli Tipperaryn alueella keskittyy enemmän tarkkaan opetukseen kokeneen ohjaajan johdolla.

Kuten muidenkin ratsastuslomien kanssa, varaajan tulee olla rehellinen omista taidoistaan opetus lomia varatessa. Opettajat saavat helposti korotettua hevosten tasoa jos he huomaavat että tämä on tarpeellista, mutta liiallisten haasteiden pyytäminen heti alussa voi aloittaa opetussuhteen hieman väärällä jalalla. Ota tarkasti myös selvää mitä varusteita reissuun tarvitaan, ja esimerkiksi vaadittavat hattu standardid saattavat vaihdella maiden välillä.