Talviloman aktiviteetit

december 18, 2019 Av av Robert

Talviloma. Monet suomalaiset karkaavat tällöin etelän lämpöön vähäksi aikaa pakkasta pakoon, mutta tämä ei tarkoita, että talvellakin voisi pitää hauskaa. Etenkin jos lunta on riittävästi. Oletteko jo miettineet seuraavan talviloman suunnitelmia? Jos vastaus on ei vielä, olette oikeassa paikassa. Keräsimme teille listan talviaktiviteetteja, jotta voitte silti nauttia talvilomasta koto suomesta käsin.

Parhaat aktiviteetit seuraavalle talvilomallesi

Ensimmäisenä listalla on tietenkin laskettelukeskukset. Joka vuosi tuhannet suomalaiset ja turistit täyttävät rinteet niin lapissa kuin muuallakin suomessa. Koko suomessa on tarjolla kymmeniä eri laskettelukeskuksia, jotka kokoavat yhteen satoja rinteitä ja tuhansia kilometrejä hiihtolatuja. Koko perheelle löytyy kyllä oma juttu, olipa se suksilla laskettelu, lumilautailu tai perinteinen murtomaahiihto. Jos matkustus lapin pohjoiseen ei ole ajatuksessa Itä-Suomessa on oiva koko perheen laskettelukeskus Vuokatti. Sieltä löytyy kaikille kaikkea, lapsista vanhuksiin. Rinteitä on joka tasoisille laskijoille ja valehtelematta täältä löytyy Kainuun parhaat pulkkamäet. He ovat juurikin avanneet uuden Max Snow Worldin joka tarjoaa talvista tekemistä ympäri vuoden. Siellä kaikenikäiset voivat kokeilla erilaisia aktiviteetteja lumipallojen tarkkuusheitosta tubing-rengaslaskuun.

Monissa laskettelukeskuksissa on myös tarjolla husky safareja. Tämä mahtava ajanviete on takuulla hauskaa koko perheelle. Kuka nyt ei tykkäisi pörröisistä, suloisista, lempeistä jättiläisistä. Vaihtoehtoja safareista löytyy muutaman tunnin elämyksistä päivien pituisiin seikkailuihin. Suomen luonto on uskomattoman kaunis talvella, ja hyvällä tuurilla safarilla saatatte nähdä jopa pilkahduksen revontulista. Mikään ei vedä vertoja sille, kun tajuat hallitsevasi monen koiran liikkeitä ja viimein tajuat kaikki käskyt ja eleet, miten heitä ohjataan. Ja parasta tässä on, että koirat oikeasti nauttivat tästä aktiviteetista yhtä paljon kuin me ihmiset.

Lumikenkäily on ollut suomessa suosittu liikuntamuoto jo satoja vuosia. Lumikengät keksittiin jo ennen suksia! Tämä liikuntamuoto on helppoa ja hauskaa puuhaa kaikenikäisille ja erityistaitoja ei tarvitse olla. Kunhan osaa kävellä, osaa myös lumikenkäillä. Helppoa kuin heinänteko. Lumikenkäily voi olla suoraan sanottuna todella meditatiivinen hetki. Pääset pois arjen hälinästä keskelle metsää ja periaatteessa, minne vain, kunhan vain kengät mahtuvat tiukkoihin väleihin ja lumi kantaa tarpeeksi. Mieli ja keho lepää samaan aikaan. Tämä on myös ideaalinen vaihtoehto vaeltamisesta tykkääville ihmisille, jotka eivät halua lopettaa luonnon tutkimista edes talvella.

Tämän aktiviteetin voi toteuttaa kyllä ympäri vuoden, mutta siinä on jotain erilaista talvella. Nimittäin kylpylä loma. Suurimmaksi osaksi altaat ja saunat löytyvät kylpylän sisällä, mutta myös ulkoaltaita ja saunoja löytyy ympäri suomea. Suomessa löytyy kymmeniä mainitsemisen arvoisia kylpylöitä ja kaikilla on ei piirteensä ja aktiviteettinsa, olipa mielessä aikuisten viikonloppu keskenään tai koko perheen loma yhdessä myös pienempien perheen jäsenien kanssa.

Mikään ei ole sen rentouttavampaa, kun hypätä jäiseen järveen (tai mereen) pariksi sekunniksi ja sen jälkeen mennä sulamaan 80 asteiseen saunaan ja tehdä koko rutiini uusiksi monen monta kertaa. Avantouinti onkin suomalaisten suosima aktiviteetti talvella ja sitä voi harrastaa melkeinpä missä ja milloin vain. Talvella siis. Ulkomaalaisille hyppääminen jäiseen veteen ja sen jälkeen istua kuumassa huoneessa saattaa kuulostaa hieman pähkähullulta ajatukselta mutta me suomalaiset tiedämme mistä on kyse. Avantouinnin on myös todistettu parantavan verenkiertoa ja rentouttavan lihaksia aivan eri tavalla kuin normaalit aktiviteetit. Joten talvella voi myös pitää hauskaa terveellisesti.

Tässä sitä olikin jonkinmoinen lista talviaktiviteeteistä, joita kuka tahansa voi tehdä ja mitä tärkeintä, nauttia niistä. Toivottavasti nämä ideat saivat teidät innostumaan seuraavasta talvilomasta ja ei muuta kuin koko perheen tai kaveriporukan talviloma suunnitelmat alkakoon!