Matkustaminen karanteenin aikana

Matkustaminen karanteenin aikana

december 22, 2020 Av av Robert

Lockdown, karanteeni – sellaisia sanoja, jotka ilmestyivät elämäämme aika yllättäen. Tiesimme niiden olemassa olosta, mutta emme käyttäneet juurikaan niitä arjessa millään lailla. Nyt se ovat kuitenkin olleet läsnä todella vahvasti ja onkin vaikeaa ajatella, että asiat olivat jossain vaiheessa toisella tavalla.

Karanteeni on sinänsä hyvä asia, sillä sillä varmistetaan, että sairaat ihmiset eivät tosiaan levitä sairautta. Meidän tulisi ihmisinä osata ajatella, että mikä tahansa tarttuva sairaus, joka meillä on, tulisi pitää pois toisten ihmisten luota. Flunssaa ei ole kiva mennä jakamaan kaikille työpaikalla.

Karanteeniin voi asettautua ilman, että on kyseessä iso pandemia, joka vaikeuttaa koko maailman toimintaa. Voit itse harkita karanteeniin jäämistä myös varmuuden vuoksi. Asiasta ei tarvitse kuitenkaan ottaa liikaa stressiä, sillä nykyteknologia mahdollistaa matkustamisen karanteeninkin aikaan.

Kotona ollessa karanteenin monipuolisuuteen vaikuttaa tietysti se, missä asut. Jos asut kaupungissa palveluiden lähellä, sinulla on korkeampi todennäköisyys saada turvallisesti esimerkiksi kotiinkuljetettua ruokaa. Se helpottaa tietysti elämää kummasti.

Jos asut hieman kauempana palveluista, voit nauttia samoista mahtavista asioista, mutta sinun tulee olla hieman suunnitelmallisempi. Matkustaminen on kuitenkin sellaista, jota voit tehdä jopa kotona. Häh, miten muka? Lue ja ylläty!

Ota teknologiasta kaikki hyöty irti

Oletko oikeasti miettinyt, mitä kaikkea kotona olevalla teknologialla pystyy oikeastaan tekemään? Ajatellaanpa jotain paikkaa, johon voisi olla mukava matkustaa. Kävisikö Japani? Japani on eksoottinen ja upea paikka, jossa suomalaiset ovat viihtyneet matkoilla hyvin.

Ota teknologiasta kaikki hyöty irti

Miten voit tehdä kotiisi mukavan, oman Japanin? Aloitetaan tunnelmasta ja ympäristöstä. Etsi netistä, miltä Japanissa näyttää. Tutustu kulttuuriin, ruokaan ja musiikkiin. Mieti, millaisia hajuja kaduilla voisi olla ja millaisia asioita sinulla tulee matkalla vastaan.

Keräämäsi tiedon perusteella voit laittaa taustalle sopivaa ääntä, kuten esimerkiksi kadun tai kaupungin hälinää, tai jotain paikallista musiikkia. Sen jälkeen mieti kotisi valaistusta. Jos olisit vaikkapa japanilaisessa ravintolassa syömässä, voisiko siellä olla mahdollisesti kynttilöitä? Tai muunlaista vastaavaa valaistusta.

Nyt kun tunnelma on kerätty, mietitään sitä aktiviteettia. Mitä haluaisit tehdä? Usein matkoilla syödään ja ruoka on vahvassa osassa reissua. Mitä Japanissa syödään? Ota yhteyttä lähimpään japanilaiseen ravintolaan ja pyydä heitä valmistamaan paras mahdollinen tutustumisannos tai kokonaisuus sinulle.

Tämän jälkeen voitkin nauttia upeasta, aidosta japanilaisesta ruoasta, sopivasta tunnelmasta ja jos oikein haluat vielä panostaa, etsi videoita Japanista. Lisäksi voit mennä vaikka Google Earth-palveluun, jossa voit tietokoneesi ruudulla kävellä kadulla. Nämä kaikki asiat voi tehdä lähes mistä maasta tai kulttuurista tahansa! Ruoan voit tietysti valmistaa vaikka itsekin!

Mikäli haluat nostaa matkakokemuksesi kokonaan uudelle tasolle, harkitse VR-lasien ostoa. Nykyisin on mahdollista hyvin realistisesti mennä juuri vaikkapa Google Earthin kanssa eri paikkoihin, kaupunkeihin ja luontoonkin, tutustumaan uusiin nähtävyyksiin.

Voit vaikkapa hypätä kuntopyörän selkään ja kuvitella ajavasi Los Angelesin ja Hollywoodin upeita lenkkeilypolkuja pitkin. Tärkeintä kotona matkustamisessa on se, että heittäydyt rohkeasti uuteen ajatusmaailmaan ja annat uusien asioiden viedä mukanaan.

Saatat vahingossa löytää vaikkapa uuden lempisarjan, jota seurata, tai nauttia kokonaan uudenlaisesta ruoasta, mitä et uskaltanutkaan aikaisemmin kokeilla. Etsi paikallisista Facebook-ryhmistä ideoita, millaista ruokaa kokeilla ja millaista musiikkia kuunnella ja saata yllättyä.

Matkailussa parasta ovat juuri ne uudet kokemukset ja muistot, joten niitä voi tehdä kotonakin. Kaikki on loppujen lopuksi kiinni siitä, että mikä on matkustaessa sinulle tärkeää ja muista, kotonakin voi lomailla. Sinun ei tarvitse pestä pyykkiä viikkoon, jos päätät lähteä reissuun! Mikä ihana tekosyy.