Lapin luksuslomat ja elämysmatkailu

februari 11, 2019 Av av Robert

Lappi houkuttelee luonnon rauhallaan ja ystävällisellä palvelullaan laajan määrän kansainvälisiä asiakkaita. Siinä missä suuret hiihtokeskukset täyttyvät perheistä ja kaveriporukoista, alueelle nousee vuosi vuodelta enemmän myös putiikki majoitus ratkaisuja jotka vetävät puoleensa astetta vaativampaa asiakaskuntaa. Premium matkailijoita paikalle houkuttelee luonnonrauhan lisäksi syrjäisen alueen tarjoama yksityisyys. Paparazzien on huomattavasti hankalampaa seurata julkkista lumihangen läpi mökkiin, kuin taksilla yökerhoon. Paikalle saapuu myös paljon varakkaita perheitä palvelijoineen, lapset nauttivat alueen aktiviteeteista, ja aikuiset voivat ihailla revontulia nuotion loimussa, samppanja lasin kanssa. Alueelta löytyy useita yrittäjiä, jotka ovat ottaneet luksusmatkat omikseen, ja miettineet ratkaisuja vaativimmillekkin matkailijoille. Osa palveluista taas luottaa oman palvelunsa erikoisuuteen joka vetää matkailijoita puoleensa, ja myöntää suorasukaisesti, että vaikka palvelu vetää elämyksenä puoleensa varakkaita asiakkaita, se ei välttämättä vedä palvelun puolesta vertoja maailman luksus kohteille, lähinnä johtuen henkilökunnan määrän pienuudesta.

Erikoiset majoitusratkaisut vaativalle matkailijalle

Useimmille meistä tavallisista tallajiista jopa lapin suuret hiihtokeskukset kauniine kelo mökkeineen tuntuvat luksukselta, mutta niille joiden kukkaron nyörit antavat enemmän periksi, avautuu alueella aivan uusi maailma. Levin Utsvaarassa nousee kahdeksantoista rakennuksen iglukylä, jossa matkailijat voivat viettää yönsä lasiseinäisessä ja -kattoisessa iglussa. Lisäksi näiden kupujen lähellä sijaitsee kaksi luksussviittiä sisällään pitävä reviontuli talo, jossa toimii myös maailmanluokan ravintola Aurora Sky.

Iglut antavat mielikuvan ulkona yöpymisestä, ja niiden suurin myyntivaltti on alueella nähtävät revontulet, joita matkailijat voivat ihailla niiden sattuessa kohdalle rauhassa omasta sängystään. Majoittuminen näissä lasikupu mökeissä maksaa noin 500-700 euroa per yö, ja luksus perustuu lähinnä niissä saatavaan erikoiseen elämykseen, vaikka majoitus toki on oikein mukavaa. Matkailijat voivat vuokrata joko yksittäisen mökin, tai vaikkapa koko mökkikylän käyttöönsä.Uskomattomia elämyksiä tarjoaa myös Levin lähituntumassa sijaitseva Lapin SnowVillage, lumesta ja jäästä valmistettu elämyskeskus, josta löytyy myös hotelli ja ravintolapalveluita. SnowVillage muuttuu vuodesta toiseen, sillä se sulaa keväisin, ja rakennetaan uudestaan kylmien kelien kerettyä pohjolaan. Hotellista löytyy vuosittain noin 24 huonetta, joiden olot ovat hyvin askeettiset, sillä tässä paikassa vierailu on elämys sinällään. Lisäksi useat matkailijat vierailevat linnan 120 paikkaisessa ravintolassa, ja linnan kappelissa järjestetään myös paljon häätilaisuuksia ulkomaalaisille pariskunnille.

Maailmanluokan luksusta super rikkaille

Nykypäivänä suurin osa luksuksen perässä matkustavista asiakkaista löytää tiensä Lappiin Venäjältä, mutta myös Arabiemiraateista, Briteistä, ja Jenkeistä saapuu alueelle vaativia asiakkaita. Suomalaiset ovat luksuksen perässä lähinnä firman maksaessa laskun. Lompakon koon kasvaessa, myös vaatimukset lisääntyvät, ja usea luksus turisti lentää Lappiin yksityisellä lentokoneella. Lappi on kätevä paikka saapua yksityiskoneella, sillä alueen useat pienet kentät ovat tottuneet yksityis matkailijoihin, jotka saavat niillä kaipaamansa ystävällistä palvelua. Lomailijat voivat myös halutessaan matkustaa kentältä majapaikkaan poro-, husky-, tai moottorikelkka kyydillä, mikä auttaa reissu tunnelmaan pääsemisessä heti heidän laskeuduttuaan.

Lisäksi majapaikkaa kohden asetetaan suuri määrä vaatimuksia, jotka vaihtelevat majoituksesta runsaalle määrälle henkilökuntaa, tietyn tyyppisiä kuntoilulaitteita, ja viihde elektroniikkaa. Tämän tyyppisiä ratkaisuja tarjoaa saumattomasti esimerkiksi Levi Spirit premium huvila, jonka pyörittäjät ovat tottuneet vaativiinkin pyyntöihin, ja pystyvät majoittamaan tiloihinsa laajankin yksityis henkilökunnan. Huvilat on myös suunniteltu esteettisesti vaativat asiakkaat mielessä pitäen, ja heidän kaikki toiveensa pyritään toteuttamaan reissun aikana. Mikään pyyntö ei o0le liian suuri tai pieni, ja palvelut tuodaan asiakkaiden mökin ovelle, jotta heidän ei tarvitse lähteä seikkailemaan ympäri Lappia kokemuksia etsimässä. Ruokailu elämyksiä etsiville löytyy myös Lapista useita vaihtoehtoja, ja useat yritykset erikoistuvat tilausravintola toimintaan, joka tuo ravintolatason ruokailukokemuksen asiakkaan mökkiin, tai sen vaikkapa eteen rakennettavaan kotaan. Vaikka monilla kokeilla on oma tyylinsä, useat, kuten ChefsTable -palvelu, kokkaavat juuri sitä ruokaa mitä asiakkaan mieli halajaa, oli kyse sitten erikoisruokavaliosta, tai täsmällisesti suunnitellusta seitsemän lajin illallisesta.