Hauskaa tekemistä täksi kesäksi

augusti 13, 2019 Av av Robert

Kesä on parasta aikaa yhteiselle tekemiselle tai vaikka yksin reissaamiselle. Oli miten oli, tekemistä löytyy kyllä! Suomesta löytyy niin huvipuistoja, luonnonsuojelualueita kuin leirintäalueitakin, joihin voi suunnata vaikka perheen tai kaveriporukan kesken. Katso parhaat menovinkkimme kesäksi 2019! Kesällä ei tarvitse jäädä paikalleen, sillä ihmeteltävää riittää ympäri Suomen.

Huvipuistot

Kesän tullen alkaa lapsiperheissä usein kysely “joko mennään huvipuistoon?”. Niitä Suomessa riittää ja ne ovat hauska tapa viettää laatuaikaa läheistensä kanssa. Vuoristoradassa kiljuvat ihmiset, musiikki ja hattara tuovat tiettyä tunnelmaa, jota moni odottaa kesästä. Linnanmäki on ollut paikallaan Helsingissä jo vuodesta 1950 lähtien. Se on monelle suomalaisella pakollinen joka kesän pysähdys. Huvipuistoon on kaikille vapaa pääsy, mutta laitteisiin vaaditaan ranneke tai laitelippu. Ilmainen sisäänkäynti mahdollistaa ajanvieton huvipuistossa, vaikka et laitteisiin haluaisi mennäkään. Nauti vaikka vain tunnelmasta tai vohveleista ja vietä hauska kesäpäivä tässä klassikkohuvipuistossa. Särkänniemi on toinen suomalaisten suosikkikohde. Myös sinne on ilmainen sisäänpääsy. Särkänniemessä ihmisiä houkuttavat puoleensa mm. Näsinneulan näkötorni, Planetaario ja Akvaario. Jos tulet kauempaa, löytyy lähistöltä sopivia majoituspaikkoja, joissa voit viettää vaikka pidemmänkin loman.

Festarit

Festarit

Erilaiset festarit kuuluvat monen kesään ja Suomessa festareita järjestetään aivan kaikenlaisille ihmisille. Tapahtumien laajuudet vaihtelevat ja niitä järjestetään sekä lapsille että aikuisille sopiviksi, kestäen yhdestä päivästä useampaan päivään. Festareilla on mahdollisuus nähdä omia lempiartisteja livenä ja festareilta saa upeita muistoja.Suomen suurimpia festareita ovat mm. Ruisrock, Provinssi, Tuska Open Air, RMJ ja Rockfest. Näissä kaikissa esiintyy toinen toistaan upeampia artisteja ja esiintyjäskaala on niin laaja, että varmasti jokaiselle löytyy mieluisa esiintyjä. Festareilla voi käydä yhtenä päivänä tai niihin voi usein jäädä myös yöksi festarialueelle järjestetyn leirintäalueen ansiosta.

Kannattaa käydä

Tapahtumien ja huvipuistojen lisäksi Suomesta löytyy paljon paikkoja, jotka esittäytyvät edukseen varsinkin kesäaikaan. Kesällä on lämmin ja luontoalueita on ihana käydä katsomassa. Karhunkierros on ihana luontopolku, jonne suomalaiset poikkeavat kerta toisensa jälkeen. Suomen linnat ovat upeita ja niissä kannattaa ehdottomasti käydä viettämässä kesäpäivä. Esimerkiksi Suomen linnassa, Turun linnassa ja Hämeenlinnassa käy ihmisiä ihmettelemässä sen ajan rakennustapoja ja linnojen komeutta.Monissa Suomen kaupungeissa on paljon tekemistä, joten jos pidät matkustamisesta ja haluat nähdä uusia paikkoja, kannattaa käydä katsastamassa eri kaupunkien tarjoamat huvit. Esimerkiksi Naantali on hyvä kaupunki varsinkin perheille. Siellä sijaitsevat sekä Muumimaailma että Naantalin Kylpylä. Nämä ovat monelle jokavuotisia menopaikkoja ja jos et vielä ole niitä kokeillut, on nyt korkea aika. Sastamalan Vammalassa sijaitsee Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva Herra Hakkaraisen talo. Taloon on sisällytetty viisi erilaista huonetta, jossa Kunnaksen tarinat pääsee kokemaan hyvin eläväisesti. Kokeile vaikka miekkailua Ritarien salissa tai kokeile punaisen koulubussin jännittävää kyytiä.

Ranuan eläintarha

Miltä kuulostaisi kullanhuuhdonta? Kyllä, luit aivan oikein! Tätä pääsee kokeilemaan vaikka koko perheen voimin Tankavaaran Kultakylässä. Jos löydät jotain, saat pitää löytösi. Paikalla on asiantuntevat oppaat, jotka neuvovat kullanhuuhdonnan saloihin ja kertovat, kuinka kultaa on huuhdottu jo 150 vuoden ajan. Tämä jos mikä on kokeilemisen arvoista! Suomessa on myös eläinpuistoja, joiden eläimiä ihastellessa päivä kuluu joutuisasti. Samalla eläimistä oppii varmasti jotain uutta ja jos satut paikalle juuri ruokinnan aikana, koet jotain unohtumatonta. Korkeasaari on monelle tuttu paikka, mutta myös Ranuan eläinpuisto on erinomainen kohde. Se on auki jokaisena vuodenaikana, mutta kesällä on tietysti mukava kävellä alue läpi auringon paistaessa lämpimästi.